Aircoservice

De airco is een belangrijk onderdeel van uw rijcomfort. Een goed werkende airco is namelijk fijn voor de zomer- en de winterperiode. In de zomer blijft u fris achter het stuur en in de winter zorgt de airco ervoor dat uw autoruiten niet beslaan. Op deze manier kunt u in alle omstandigheden veilig en ontspannen blijven rijden. Om te zorgen dat de airco goed blijft werken, is het belangrijk deze regelmatig te laten controleren en goed te onderhouden. Maak daarom snel een afspraak voor een aircoservice bij Garage van den Berg.

Aircoservice voor de zomer én de winter

De zomer is het ideale seizoen voor de airco. De airco zorgt ervoor dat u fris achter het stuur zit en uw hoofd koel kunt houden. Een bestuurder reageert 20 procent trager bij een binnentemperatuur van 35 graden. Daarom is het van groot belang dat uw airco goed werkt in de zomerperiode.

Ook in de winter is de airco van essentieel belang voor uw veiligheid. Door de airco ook in de winter te gebruiken zit er minder vocht in uw auto wat als gevolg heeft dat de autoruiten niet beslaan. Zo gaat u met een transparante blik de weg op. Bovendien is het goed om de airco in de winter aan te zetten, dit houdt het systeem in goede conditie.

De monteurs van Garage van den Berg zijn speciaal getraind voor het onderhouden van uw airco. Tijdens een aircoservice wordt uw auto gecontroleerd op de volgende punten:

  • Of uw airco naar behoren functioneert.
  • Of uw interieurfilter schoon is.
  • Of uw airco bijgevuld moet worden.
Garage van den Berg aircoservice

Koudemiddel in de airco

Een airco doet goed zijn werk dankzij koudemiddel in het systeem. Bij normaal gebruik verliest het aircosysteem 10 procent koudemiddel per jaar. Als u de airco niet met regelmaat laat controleren, dan zal de airco na verloop van tijd steeds minder koelen. Naast het koelen van de auto, heeft koudemiddel de functie om alle draaiende onderdelen te smeren. Als de airco teveel koudemiddel verliest, dan zal het systeem drooglopen. Met gevolg dat er dure reparaties nodig zijn. Voorkom dure reparaties, laat uw airco met regelmaat controleren door Garage van den Berg.

Vragen of wilt u een afspraak maken?