Banden

Gaat u met de goede set banden de weg op?

Het is voor uw veiligheid van groot belang dat u met de juiste banden de weg op gaat. Dit is omdat u de grip op het wegdek altijd optimaal wil hebben. Daarom heeft Garage van den Berg autobanden in verschillende merken en typen. Onze vakkundige medewerkers adviseren u graag welk type en merk band het meest geschikt is voor het seizoen en voor uw auto. Met Garage van den Berg kunt u weer veilig de weg op.

Bandenspanning & profieldiepte

Het is belangrijk voor ieders veiligheid dat uw autobanden in goede staat zijn. Autobanden hebben een maximale levensduur van 6 jaar. Bij elke bandenwissel controleert Garage van den Berg uw banden nauwkeurig. De conditie van het rubber, profieldiepte en de bandenspanning moeten 100 procent in orde zijn.

  • De juiste bandenspanning zorgt voor een lager brandstofverbruik en een minder snelle slijtage van de banden.
  • Een goed profiel zorgt voor een betere afvoer van regenwater waardoor u meer grip houdt op het wegdek tijdens nat weer.

Heeft u een vraag over bandenspanning of profieldiepte? Kom gerust langs Garage van den Berg of neem contact op. Wij helpen u graag.

Type autobanden

Er zijn drie type autobanden. Zo heb je winter-, zomer- en all-seasonbanden. Wanneer gebruikt u welk type autoband? Elk seizoen stelt andere eisen aan autobanden om een optimale wegligging te hebbe. Garage van den Berg legt het hieronder graag aan u uit.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden. Bij hogere temperaturen hebben zomerbanden namelijk meer grip, een betere wegligging en een kortere remweg. Dankzij harder rubberprofiel hebben zomerbanden een lagere rolweerstand. Dit heeft weer een gunstig effect op het brandstofverbruik. Heeft u winterbanden onder uw auto, dan slijten uw banden sneller bij hogere temperaturen. Garage van den Berg raadt aan om zomerbanden te gebruiken tijdens de maanden april tot en met september.

Garage van den Berg Zomerbanden

Winterbanden

De gouden regel van winterbanden: wanneer de temperatuur onder de 7 graden duikt, dan is het tijd om uw banden te wisselen naar winterbanden. Bij deze lage temperaturen hebben winterbanden namelijk meer grip dan zomerbanden. Dit komt omdat winterbanden diepere groeven hebben waardoor het rubber meer kan bewegen en dus zachter is. Dit zorgt voor optimale prestaties op koude wegen.

Vijf redenen om te kiezen voor winterbanden:

  1. Winterbanden voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Hierdoor heeft u een korte remweg en betere ligging in de bochten.
  2. Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
  3. Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast, u heeft dus bij sneeuw meer grip.
  4. Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen rondom aansprakelijkheid en letselschade.
  5. Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner.
Garage van den Berg winterbanden

All seasonbanden

Als u niet op wintersport gaat, dan zijn all seasonbanden een goed alternatief. Deze banden zijn praktisch, omdat u toch voldoende grip heeft en het hele jaar door uw autobanden niet hoeft te wisselen. Echter, zijn all-seasonbanden geen vervanging van zomer- of winterbanden. Zo hebben all-seasonbanden een zachter rubberprofiel dan zomerbanden en harder rubberprofiel dan winterbanden. Dit maakt de banden voor beide seizoenen niet optimaal. All-seasonbanden zijn een prima alternatief voor het wisselvallige Nederlandse klimaat als:

  • U weinig kilometers maakt.
  • U rijdt volgens de juiste snelheid.
  • U niet afhankelijk bent van de auto.

Maak nu een afspraak voor een bandenwissel.

All Season banden

Bandenopslag

Als extra service hebben wij bij Van den Berg een eigen bandenhotel. Met ons eigen bandenhotel kunt u voor opslag van uw banden bij ons terecht. Zo verzorgen we uw winter- en zomerwissel op het moment dat het u uitkomt.

Slaat u de banden liever thuis op? Hou er dan rekening mee dat velgen niet verzekerd zijn onder de inboedel. Dit komt omdat het een onderdeel van de auto betreft en het dus onder de autoverzekering valt. Van Den Berg raadt daarom aan om uw velgen vertrouwd en veilig op in ons bandenhotel op te laten slaan!

Vragen of wilt u een afspraak maken?