Uitlijnen

Waarom moet u de auto laten uitlijnen?

Als uw auto naar links of naar rechts trekt, dan is de kans groot dat uw auto uitgelijnd moet worden. De wielen staan dan niet in de juiste stand ten opzichte van uw auto. Dit is erg belangrijk voor uw veiligheid én is kostenbesparend. Het uitlijnen zorgt namelijk niet alleen voor een goede wegligging, maar vermindert ook uw brandstofverbruik en slijtage aan de autobanden. Maak daarom snel een afspraak bij Garage van den Berg!

Wanneer moet u de auto laten uitlijnen?

Een aanrijding kan naast schade ook een afwijkingen in de uitlijning van uw auto veroorzaken. Uw auto trekt dan naar links of naar rechts of uw stuur keert niet meer terug naar de middenstand nadat u door een bocht bent gereden. Ook in de volgende gevallen raadt Garage van den Berg aan om uw auto te laten uitlijnen:

  • Eén keer per jaar of om de 20.000 kilometer.
  • Na het vervangen van een wiellager.
  • Na de aankoop van nieuwe banden.
  • Na het hard raken van een kuil of een stoeprand.

Wat gebeurt er tijdens uitlijnen?

Bij Garage van den Berg is de meest moderne apparatuur aanwezig om de uitlijning van uw auto te controleren en indien nodig ook juist uit te lijnen. Bij het uitlijnen van uw auto wordt de stand van de wielen gecontroleerd en voor een optimale wegligging weer in de juiste positie afgesteld. Het uitlijnen van uw auto duurt ongeveer een uur.

Vragen of wilt u een afspraak maken?